Steunzolen

Om de druk onder de voet te verminderen of de stand van de voet te verbeteren kan een steunzool een oplossing zijn. Deze methode wordt ook wel zooltherapie genoemd of inlegzolen. De steunzolen worden speciaal voor u op maat gemaakt en afgewerkt in onze eigen werkplaats. 

Bij het aanmeten van de zolen doen we een aantal testen. Ook maken we een dynamische drukmeting; met deze scan beoordelen we de drukverdeling onder uw voet tijdens het lopen. Daarna gebruiken we een podoscoop (een glasplaat) om te zien hoe de stand en houding is van uw enkels, knieën, heup en rug. Met behulp van palpatie lokken we pijnklachten uit en kijken we naar afwijkingen in botstructuren en pijnlijke plekken. Verder testen we de bewegingsmogelijkheden en stabiliteit van uw gewrichten en bekijken we uw schoenen. Dit resulteert in een waarschijnlijkheidsdiagnose, om zo te komen tot de juiste behandeling. 

Hele professionele en goede service! Hij kijkt onder andere goed naar hoe je voeten staan met elke professionele apparaten. Ik zal hier zeker naar terug gaan als ik weer nieuwe zooltjes moet hebben.

- Hidde

Schoenadvies

Wij geven u graag een advies over het dragen van de juiste schoenen. Waar kunt op letten bij uw aankoop, hoe draagt u de schoenen op de juiste wijze. Door het dragen van het juiste schoeisel kunnen een hoop problemen en pijnklachten voorkomen worden. 

Maak een afspraak

Wij geven voeten niet de aandacht die ze verdienen. Vaak zien we onze voeten niet, want die "verstoppen" we in onze schoenen. Schoenen die zijn gekocht omdat ze er leuk uitzien. Dat deze schoenen niet altijd goed passen zorgt voor veel voetproblemen. Dit is vaak het eerste moment dat u van een Podotherapeut hoort. 

Gevestigd in de winkel van Voorberg Schoenen kunnen we direct met u meekijken en u een goed advies geven over welke schoen het meest geschikt voor u is.